Hyr ut i en månad

Hej,

Under u21-semifinalen mellan sverige och england så råkade jag, på grund av min längd och uppspelthet, ha sönder lampan i taket (main-lampan, den som hänge mitt i taket och skänker det allmänna ljuset. Rummets moder på sätt och vis).

Sedan dess har ljusförhållandena utomhus varit sådana att jag inte har behövt ersätta den trasiga lampan. Nu är det emellertid så att jag ska hyra ut min lya för en månad. Bör jag ersätta lampan innan min gäst flyttar in eller är det okej att låta gästen själv ordna lyset?

Ett: Han kommer ju hur som helst slita på metalltråden i lampan och på så vis kosta mig pengar. Han kan ju lika gärna köpa en egen glödlampa och ta med sig den när han flyttar ut.

Två: Jag har precis köpt ett nytt paket toalettpapper av finare märke (edet summer edition, åtta st). Jag kommer naturligtvis ta med mig sju st till mitt tillfälliga boende, men kan jag inte också ta med mig rullen som är laddad dit?

Fulaste stavningen?

Vilket ord det än gäller. Jag röstar fan på "Leiph". Leif ska inte stavas med ph.
Vad tycker ni?



Sportklyschor och korkade uttalanden från idrottare

Jag är så jävla trött på alla sportklyschor och korkade uttalanden från idrottare. Tänker till exempel på Carloine Wozniacki efter seger i första omgången i Båstad "Det är alltid skönt att vinna första matchen i en turnering".
Ehh...ja annars åker man ju ut och är inte kvar i turneringen kära Caroline.

Niga och buga

Jag har tänkt på det här med att niga och buga och hur man nu slutat med det för att det anses vara gammelmodigt. På min morfars begravning var en av de få saker som jag minns (för att jag var så liten) att en kvinna som var väldigt vacker för att vara så gammal gick fram till kistan för att niga åt honom en sista gång. Det var iof inte vilken nigning som helst, det såg ut som hon varit en balettdansös. Jag tyckte att det var en riktigt vacker gest som jag har svårt att se att man kan ersätta med något annat. Man kan väl tycka att det kan anses vara en gest av undergivelse i vissa fall, men i de flesta fall så är det nog bara en gest av respekt för den  I Japan så använder man ju dessa väldigt flitigt och de anses väl egentligen vara de mest civiliserade på vår planet, kanske har bugning och nigning haft med saken att göra. Om man sedan ska hålla ihop händerna som de gör eller ha dem bakom sig är av mindre betydelse och det där med att lyfta på hatten är nog mest av praktiska skäl för att inte tappa den.


Tennisserven

Härom dan såg jag Wimbledonfinalen på TV och det slog mig som väldigt förvånansvärt att denna sport anses vara den mest prestigefyllda av racketsporter, 50 procent av spelet hänger ju på serven och den avgör i slutänden alltihopa. Man tycker ju att folk som inte gjort nåt annat under hela sitt liv borde sätta ett serv ess i åtminstone hälften av fallen eller mer. Jag läste lite om varför serven är så svår att utföra. Tydligen så är det mer komplicerat än vad man vill tro att det är, man kan bryta ner en tennisserv till ca 10-15 moment. Ska citera artikeln i DN som jag läste.

"Efter studsandet ska man ta sin utgångsposition. Gunga kroppen bakåt för att sätta igång hela rörelsen och sedan ta fart med bakre foten, flytta tyngden framåt till främre benet, kasta upp bollen med en sträckt men inte stel arm. Samtidigt skjuts vänstra höften fram och upp mot vänsterarmen som nu är sträckt snett uppåt. Högerarmen vinklas in mot axeln, racketens träffyta tar en snabb vända ner längs ryggen för att hämta kraft. Fötterna dras ihop så att hoppet som görs efter att knäna först böjts utförs nästan jämfota. När bollen varit på väg ner 5-10 centimeter, då ska träffen komma. Vinkeln på racket har redan bestämt vilken skruv serven ska få."


Låter ju som ett helvete att få ihop allt det där.. men jag antar att man kan göra liknande beskrivning om att öppna en ytterdörr. Typ, luta sig framåt, blicka mot handtagen, trycka handen mot handtaget samtidigt som man försiktigt greppar och puttar dörren i framåtgående riktning, trycka med högerfoten för att få extra kraft etc.. ni förstår vad jag menar. Jag tror att det finns sätt att göra tennisen intressantare. Mitt främsta förslag är att höja nätet för att göra det lite mindre viktigt med kraft och mer viktigt med precision. Enkelt förklarat så tycker det är tråkigt att titta på bollar som går i 250 km/h, tycker det är mycket roligare att titta på spelare som faktiskt springer efter bollen.



RSS 2.0