Tomatfestival

Idag i spanska Bunyol ordnas den årliga tomatfestivalen La Tomatina. Huvudattraktionen är en timmas ohämmat tomatkastande. Spektaklet började på 50-talet, när ett båk under en karneval urartade i grönsakskastning. Polisen försökte hindra traditionen ett tag men lyckades inte, och idag är La Tomatina en turistmagnet. 100 000 kilo tomater beräknas gå åt.



Lata sig på jobbet

Att jobba kan vara jobbigt, det är därför det kallas jobb. På många abeten latar sig folk så fort tillfälle ges, men oftast går det inte ut över kunden utan latheten biter arbetaren i baken då denne inte hunnit göra det som skulle vara klart. Men problemet uppstår när kunden inte får vad kunden förväntar sig.

Låt mig demonstrera.
Jag och några vänner är på en välkänd hamburgerrestaurang, vars namn jag inte tänker nämna (gissa :D), och köper en McFlurry. I handen får vi en bägare med glass och daimkross på. Nu skulle jag inte vilja påstå att det vi fick borde få kallas för en McFlurry eftersom den inte är flurrad (dvs. mixad i deras maskin). Detta är egentligen inte någon stor sak men jag har ju betalat för en sak och får en annan sak. Kan ju lika gärna vispa om skiten själv. Det är ju som att få en kokt korv med bröd och dom inte orkade koka korven. Inte så värst kul.

Skönt att man inte är gammal, bitter och reumatisk samt haft tid att klaga. Då hade det blivit fart i flurr-maskinen.

... men nästa gång ska jag vara sånn... mohahaha

   

Ovetskap är både det bästa och sämsta som finns

Har aldrig förut tänkt på att ovetskap faktiskt inte bara är dåligt, det kan vara väldigt bra, som en slags frihet faktiskt.. Frihet och ansvar.. ja.. det är där vetskapen och ovetskapen krånglar sig in. För inget ansvar utan vetskap men ingen frihet heller.. Man skulle kunna säga att frihet är lyckosamt, men det kan ju också ansvar vara... Men tänker man riktigt noga så inser man att ovetskap inte alls behöver innebära frihet. Det skulle betyda att alla människor som är ovetande om vad som hänt med deras familjemedlemmar under krig t ex skulle vara fria. Kanske fria om de inte visste att det fanns någon familj eller att det ens varit något krig.. men ett fragment av ovetskap är ju också ovetskap. Flummig flummigt...
Sen måste jag ju förklara vad jag menar med att det kan vara det bästa som finns.. så inbilla dig detta... du har under en lång tid gjort något som du känner att du är klar med, du har möjligheten att göra vad du vill, resa och bosätta sig var som helst, en möjlighet till en helt ny tillvaro, men du vet inte vad du kommer att göra.. och inte vad som kommer hända i ditt liv.. just då är dina möjligheter bara begränsade till vad du tror kan hända.. det är ovetskap när den är som bäst.


Negerboll

Var inne på facebook nyligen och såg att någon gått med i en grupp som heter "Den heter negerboll", gruppen har över 1000 medlemmar. Sen såg jag att de också gjort en fansida och hade 11 000 fans.. Måste säga att det är bland det dummaste jag sett på länge. Man förstår ju problemet med att kalla det för negerboll, jag menar tydligen så tar vissa illa vid sig, så varför envisas med att kalla den för det om man kan säga chokladboll? Av ren nyfikenhet så kollade jag igenom listan över fansen. Jag bläddrade tills jag blev less och såg inte en enda mörkhyad person, det måste ju betyda nånting. Jag läste också lite kommentarer, här är ett exempel:

Jag skulle köpa negerbollar på ett fik då sa expediten irriterat att det inte heter så, då blev jag förbannad och sa att jag ville ha en somalier med mjäll.... då fick jag inte handla där så kan det gå ;)

Nu anklagar jag inte alla som är med i gruppen för att va smygrassar, men jag kan inte låta bli att tycka att man är jäkligt korkad om man går med i den.



RSS 2.0