Vaginans dag imorgon

Den 26/4 är ingen vanlig dag för då är det vaginans dag.


I natt jag drömde, något som jag aldrig drömt förut

Jag drömde i natt att jag satt på en trevlig förfest och att jag skulle bege mig ut en stund för att köpa mer alkohol. När jag kommer ut genom porten så är det full kaos. Grupper drar omkring med hat i blicken och många drabbar samman i slagsmål.  Folk sliter i varandras grejer och verkar försöka roffa åt sig så mycket dom bara kan.

Inget tycks vara någons egendom längre. Alla har panik i blicken. Jag springer runt och försöker få svar på vad det är som händer och kommer så fram till en äldre tokig kvinna som försöker med allt vad hon kan för att ta sig upp på taket av en kiosk.

Hon blir hela tiden nermotad av en skräckslagen man som skriker någonting om Abraham.
Jag frågar henne vad det är som händer och hon svarar att världsekonomin har rasat samman, det finns inget samhälle längre! Sedan försöker hon återigen ta sig upp på taket men misslyckas.

Jag vänder mig om och tittar ut över kvarteren där jag står som är i total förödelse. Människor har blivit djur igen. Empatin och logiken försvann i och med upplösningen av staten. Alla agerade på instinkt, för att överleva. Och då vaknade jag.



Göteborgshumor i vårt seriesystem

Sveriges Rikes Lag
Riktigt Real
Peléfanterna
Sju Apors Armé
Hasse Aro
SK Innväst
Bollsjevikerna
GlennsÖverSjö&Strand
Tåpajax
Varmfront
Lokomotiv Spårvagn


Svenska språkmysterier

Jag tar helg och sätter på finskorna.

I bilen sitter Johnny, Sven och en kör.

Flickorna gillar banan, ju större desto bättre.

Alla tittar på kön. Ovanligt lång, undrar om hela kommer in.

Död man hittad i Kista.

Hen!

Svenskan saknar ett könsneutralt ord för han/hon, vilket är jävligt opraktiskt. Man tvingas alltid till kringgående omskrivningar som han eller hon, han/hon, den! Nä, fan så jobbigt.

Låt oss försöka införa hen! Jag (och många med mig) tänkte att det skulle vara svårt att genomföra ett sådant införande, men så såg jag att en av mina föreläsare använt ordet i en text vi fick, och tänkte att om man bara vågar börja använda ordet och folk lär sig dess betydelse, så kommer det nog med tiden bli accepterat. Det används t.ex. i finskan (hän).

 Så ser ni mig skriva hen från nu så vet ni varför och vad det betyder. Och kanske ser ni det praktiska i det och börjar själva använda det!


50-öringen, Ett mynt, ett liv

Denna hatade medlem av myntfamiljen. äntligen säger jag.
Nu ska vi se hur lång tid det tar innan indignerade insändare infaller på diverse lokaltidningars redaktioner. Min gissning är att pro-medlemmar finner att detta är ytterligare ett tecken på att allt blir dyrare utan anledning och att det drabbar organisationens målgrupp hårdast.

50-öringen avskaffas.


Finns ju så som jag förstått det seriösa funderingar på ett 20 kr-mynt. Helt vansinnigt. Jag med mina hål i fickorna och annat kommer ju vara luspank på nolltid. Jag skulle dessutom börja riva upp soffkuddarna vart jag än befann mig, så fort jag lämnats ensam, i jakt på tappade mynt.

RSS 2.0