Palla stå för ALLT man har gjort...

Såg en artikel på aftonbladet om dom där kvinnorna som är rädda att deras äktenskap ska spricka i och med premiären av den nya serien ångbåtar eller va fan den nu heter som går på femman. Man får i den här serien följa besättningen på en ålandsbåt och dess passagerare under ett par turer och nu är det så att en del kvinnor har hört av sig angående att de har gjort saker som skulle kunna ses som att vara otrogen, eller nått ja vet inte riktigt och ska ja vara ärlig bryr ja mig inte speciellt mycket heller om dom. Det ja tyckte var intressant var att någon hade skrivit i nått disskusions forum att man ska stå för allt som man har gjort och då tänkte jag på så många saker som jag har gjort och egentligen inte vill stå för. Fatta jobbigt om man måste stå för ALLT man har gjort, blir itne det lite jobbigt? Jamena bara på vägen upp till min lägenhet spottade jag ut ett tuggumi på gatan, måste ja stå för det eller är det ok för mig att skämmas lite över att ja smutsat ner i denna underbara värld vi lever i? Jag säger inte att jag tycker att det är ok att vara otrogen eller nått sånt det är inte det jag pratar om, jag menar att ingen är väl perfekt? Alla gör fel och helt ärligt skulle jag inte villja leva i en värld där ja måste stå för allt ja gör, jag vill vakan upp dagen efter med en sån där ångest så att man funderar på att använda den där pistolen som ligger i lådan brevid sängen. Skämt å sido så vill ja ju inte ha det så heller men jag pallar inte med folk som säger att man måste stå för allt, det går ju inte, alla gör vi misstag nån gång och va ska man då säga?

Mr Löv

Mr Löv satt i ett träd och tittade på folks kärleksliv och när hösten kom så hoppade han tillsammans med alla sina vänner. Helt sjukt sorgligt.

Musik som berör

Ibland hamnar man känslomässigt någonstans utan att vara beredd på det. Bra musik tar en ibland med på sådana resor, den kan tvinga en in i världar som man kanske försökt undvika. Kort sagt; bra musik berör. Det är det musik är till för. Jag älskar sådana resor och har många speciella album med starka relationer till händelser man kanske önskar inte man upplevt. Men jag tror på att lyssna på dem, ofta, inte undvika. Jag är en sucker för gråtlåtar. Musiken är ett fantastiskt hjälpmedel för att klara av att bära dessa. En ventil som, till en början, sticker till när den går in i hjärtat, men när man väl öppnar upp så hjälper den att lätta tyngden.

Fel skor

Skor säger väldigt mycket om en människa. Om man t ex använder sportskor i tusen olika färger och mönster i en och samma sko så ger man ett tydligt statement att man inte bryr sig lika mycket om utseendet som om bekvämligheten. Då kan man förmoda att denna person lägger ned mycket tid på gymmet. En finsko går förbi och då vet man att denna person tar sig själv på stort allvar. Flipflop, laid back eller på väg till tvättstugan. Sneakers, ungdomlig och om man är för gammal kan det verka omoget vid nästan alla tillfällen. Luftiga sandaler, fritidsmänniska och troligen idealist. Det finns tillfällen för alla skor i olika sammanhang och det är väl bara vid fel valt tillfälle som man brukar döma personen. Detta är nog ett fel som män gör oftare än kvinnor då vi sällan har lika många skor som tjejer i allmänt. De flesta killar varierar mellan två eller tre par skor och vissa har bara ett par som håller till allt året runt och det är väl framförallt då man verkligen undrar vilket par den personen lagt sina pengar på. Men samtidigt, om en man har fler skor än sin flickvän kan det också ge intryck av att han kanske bryr sig för mycket.

Fulast i världen?

Jag satt här och läste aftonbladet då jag såg en artikel där det stod nått om vem som klär sig fulast i världen idag. Jag blir så ledsen på dom där så kallade "experterna" och hur de formulerar sig. Jag är över tygad om att det finns folk som klär sig bra mycket fulare än vem de nu är som gör det enligt dem. Varför måste de säga så?vem blir glad av en sån lista? Vem orkar bry sig? Varför tar man inte med alla uteliggare i räkningen? de är ju inte direkt snyggtklädda, varför tar man bara den som kanske är fulast av de allra snyggaste (enligt media normer då)? Ja förstår att det är på grund av att de är kända och att de inte tar med någon annan men det känns ju inte som de inte borde få ha rätten att göra en sån lista i så fall eller hur?

Strumpor

Hur kommer det sig att det alltid ska försvinna massa strumpor när man tvättar? Man lägger dom ju alltid i par i tvättkorgen. Sen när de är tvättade är det ändå några som är spårlöst försvunna. Av alla ensamma strumpor som finns i världen skulle jag gissa att ca 25% har en kompis hemma hos mig.



Körv

Snälla snälla! Kan inte korvbrödsföretagen och korvföretagen gräva ner stridsyxan och sluta ett fredsavtal? I princip alla korvföretag säljer sina korvar i multiplar av 10 det vill säga uppbyggde av faktorerna 2 * 5=10. Korvbrödsföretagen däremot verkar inte ha uppfattat detta eller så är de i en konspiration för att få oss att köpa mer korv.
 

Nu över till lite korvmatematik. Idag såg jag förpackningar med 12 och 16 korvbröd. 12 och 16 är uppbyggt av faktorerna 2*2*3= 12 respektive  2*2*2*2=16. För tolv är den minsta gemensamma nämnaren 2*2*3*5=60 korvar! och för sexton 2*2*2*2*5=80 korvar! alltså så mycket jag måste köpa för att det ska gå precis jämnt ut.  Det är ju helt sjukt mycket korvar. tror knappast ens dagis och kollektiv fixar det. Det de använder sig av är en slags dragstrategi. Ah jag har ju 6 bröd kvar i frysen bäst jag köper korv. Men oj nu har jag 4 korvar över, bäst jag köper 16 bröd till osv. Genom att pussla ihop lite udda erbjudanden, såg att det fanns 8 korvarsförpackingar så kan man komma ner i tillexempel 2*8, perfekt för en 16 brödare. Eller varför inte 16+12+12 på brödfronten. Då behövs endast 40 korvar! Det finns ju faktiskt
10-brödsförpackingar också. Då blir det tokenkelt men det är inte lika roligt att skriva om.

Elitserien är igång

Jag ställer min huvudfråga:

Varför tycker vissa att det är roligt, tufft, spännande eller vad det nu är att se ett slagsmål på en hockeymatch?
Kan för mitt liv inte begrip det och skulle gärna se att någon kan förklara det för mig. Boxning kan visserligen vara lite, lite underhållande ibland men då går själva sporten ut på att slåss och inte att göra fler mål än det andra laget. Det är bara det jag velat veta hela tiden, att spelare blir utvisade vet jag. Och bara för att det är bättre än att slå av någons finger rättfärdigar det inte beteendet.



Ska tillägga att jag också gillade det fram till att jag var 12 år, men det förklaras mest av åldern skulle jag tro. Hade dock ett återfall på fyllan för ett tag sen då jag var tvungen att hitta ett slagsmål på youtube från början av 90-talet.

Ozonskikt och fågelinfluensa

Genom historien har världens befolkning ständigt varit rädd för och försökt förutspå människans undergång. Frågan är om risken för utrotning ökar eller minskar med befolkningen? Dels är det ju fler som kan överleva eventuella katastrofer men människan är även sin egna värsta fiende. Väldigt få av hoten mot mänskligheten har inte berott på människan. Det som kan sorteras in i det facket är olika hot från rymden  det vill säga meteoriter och utomjordingar samt eventuella gudar.
 


Under 80- och 90- talet var det kärnvapenkrig och ozonhål som stod högst på sannolikhetsskalan, bägge skapade av människan. Under 2000-talet har det pratats mycket om växthuseffekten som de facto är det absolut största hotet mot jorden som existerat på mycket länge. Iallafall om vi får tro på nutidens domedagsprofeter vilket jag väljer att göra.
 
Så är det enda sättet att rädda mänskligheten att eliminera stora delar av densamma? Det får framtiden utvisa men det verkar inte vara en bra väg att gå. Jag vill inte bli eliminerad iallafall! Den teknoloiska utvecklingen har räddat oss från väldigt många andra hot så det löser sig nog ska ni se, ingen idé att få klimatpanik.

Iallafall det jag skulle komma fram till är att det är internationelladagen för ozonskiktets bevarande idag och det firar jag med att ha en freonfrifrys som jag låter gå lite extra idag. Ozonskiktproblematiken är ju löst så den här dagen kan man ju avskaffa det är så jävla 83 liksom, och så finns inget sätt den går att fira på ju. Kanske  ändå genom att  ta sig en kall öl kyld på ett sätt bra för vårt kära ozonskikt.

En teleport...

Tänk om någon skulle uppfinna en teleport och om man började teleportera människor från en plats till en annan på endast en bråkdel av en sekund. Förutom att det skulle göra livet enklare så skulle man också missa allt det där som man upplever när man faktiskt är på väg. I Stockholm skulle jag sakna den obekväma stämningen på tunnelbanan som finns i luften när man inte har en tidning att titta i, många otippade möten när man träffar gamla klasskompisar som man gärna pratar med men som man aldrig någonsin skulle ringa och suget i magen när flygplanet lyfter mot skyn. Livet skulle bli mer organiserat och förusägbart, men samtidigt skulle man ha tid att göra mer man själv vill göra. Man skulle nog tyvärr tappa den kondis man har kvar, fast å andra sidan skulle det inte vara lika jobbigt att ta sig till gymmet.


Fortsättning på Guinness...

Jag kom och tänka på en sån där sak när man suttit alldeles för länge utan att ha gjort något viktigt alls. Varför är det öl företaget Guinness som har den största ( och kanske enda så vitt ja vet) rekordboken i världen? Hur kommer det sig? Är det resultatet av att ha en aldelles för stor alkohol kultur i landet under en aldelles för lång tid? Är det så enkelt att det är resultatet av alldeles för många fyllesnack om vad man ska göra för att lyckas här i livet?
VIlket som, är boken ganska rolig att läsa och det uppskattas från mig i alla fall.

En annan ganska rolig grej med Guinness är att de har gjort studier som visar att Guinness ska vara bra för din kropp, på 1920-talet testade de Guinness på en massa folk som skulle svara hur de kännde sig efter en pint med Guinness. De flesta sa självklart att de mådde hur bra som helst. Fan! det är väl klart, skulle jag också göra om någon bjöd mig på en pint Guinness!

Hej hopp


Kroppsideal

Vi i generation y har växt upp med att kroppsidealen har blivit svårare och svårare att uppnå. Först var det främst tjejer som blev intutade idealen genom veckorevyn men nu får även männen det svårt att leva upp till normen att ha ständigt lagom vältränade deffade muskler och en skön bronsaktig solbränna. Länge leve jämställdheten!
 
Nä det var bättre förr. I mitten och i slutet av 80-talet hade man bara sina NES-spel att hitta ideal i.Främst då kanske i det klassiska bästa sportspelet genom tiderna ... icehockey. Där fanns det väldigt smala män, mellanstora  män och tjocka män. De små var snabba och bra på att teka, mellan var lagom på allt medan de tjocka var långsamma, bra skyttar och tacklare. I dagens värld hade väl mellanmännen varit något av ett ideal men gissa vilka som var bäst? Det var inte de som följde idealet utan de som gick sin egen väg som var de bäst lämpade för laget. Var tog de anorektiska hockeyspelarna vägen? Finns det inte plats för dem i NHL? Stora män är även stora hockeyspelare.

Så ta vara på era styrkor i vardagen och förstärk dem medan ni försöker sopa era brister under mattan.Som ni säkert redan gissat var mellansnubbarna kassa. Den laguppställning som i princip alltid har gällt hos mig och som heller i princip aldrig förlorat bestod av 1 smal rysk man och 3 tjocka ryska herrar. Alla människor är sitt eget ideal, särskilt de tjocka ryska männen.


Kör mer bil

Jag vill att den globalavärmen ska skyndas på lite. 11:e september och det är svin kallt ute. Kör mer bil - mot varmare tider.

Varför äter Mario Bros flugsvamp?

Varför har normen på hur man ritar en svamp just blivit flugsvampen? Jag tror det kan ha att göra med Mario Bros till Nintendo 8-bit. När Mario tar en flugsvamp så växer han och blir stor medan vi andra åker till sjukhuset. Kanske för att han är italienare men ännu mer troligt för att han är rörmokare. Det är också konstigt att om Mario äter en grön flugsvamp så får han ännu ett liv. 





Inlägg om egoismen

Genom historien har det varit så att de egoistiska personerna har klarat sig bättre inom sin grupp, stam, provins eller stat. Däremot har de grupperna med uttalad egoistisk filosofi klarat sig dåligt mot grupper där man samarbetar och hjälper sin nästa. Egoism driver anarkin medan  osjälviskheten driver planering och organisation för ett bättre samhälle. Grupperna med bättre organisation och infrastruktur har lägre korruption och lägre självskadligt beteende inom gruppen.  Tvärtemot de grupper där egoism råder. Men även inom osjälviska grupper finns det egoistiska människor som kan skaffa sig fördelar gentemot de andra på hela gruppens bekostnad. Men generellt har de osjälviska gruppernas gener slagit igenom större i genpoolen än de egoistiska eftersom de vunnit strider grupperna emellan tack vare bättre organistion och utveckling.

Den eviga diskussionen om egoism..

Denna eviga diskussion har jag hamnat i ett antal gånger i mitt liv. Folk som hävdar att allt vi människor gör är för att mata vårt eget ego. Så om man gör något bra för sig själv är det för att man ska känna sig bättre själv och gör man något bra för någon annan så är det också bara för att man ska känna sig bättre själv. Vet egentligen inte varför jag tar upp det här för det är i särklass den mest irriterande av diskussioner man kan ha om man vill hävda motsatsen. För det finns egentligen inga argument som är bra nog att sätta emot. Det enda jag kan komma på är att folk riskerar sitt liv för någon annan... men sen tänker man i tre sekunder och inser att det faktiskt också kan vara egoistiskt..


Coca-cola veins

Tänker på att Cola är jävligt gott. När man intar det oralt alltså. När man intar det nasalt är det inte så gott. Men det kan faktiskt göra en gott.

Jobbiga grejer

Strax efter folkmord, naturkatastrofer och mass-svält så är en av de mest irriterande sakerna på denna jord när det bestämts att något ska göras och så drar sig folk ut i sista sekunden. Ännu värre är det när de låter bli att komma utan att säga något eller kommer mycket senare. 

Exempelvis när en påhälsning till en kompis i en annan stad har planerats under en helg och så får man veta på torsdagkvällen att de var tvungna att gå ut på svampsafari med morfar så det passar inte så bra nu. Eller när man fixat en fest där folk sagt att de ska komma runt 20 men så ramlar de in först vid 22 eller inte alls. Ju färre personer som är inbjudna desto värre.
 
Någon gång då och då är väl okej men vissa bryter sitt ord systematiskt. De respekterar inte sitt eget ord och blir jobbiga att umgås med i längden. Men vilken procent ska man då satsa på?  Under 50 % är ju katastrofalt ialalfall, en slantsingling i bästa fall. Jag tycker att uppemot 90 % hållna ord borde de flesta klara av att nå för ibland händer faktiskt oförutsedda saker som måste göras istället. Det finns ju också en skillnad mellan olika löften. Ett fyllelöfte står ju exempelvis väldigt lågt i kurs, en kompletteringsgrad på cirka 20 % hade ju varit fenomenalt. Tänk vad många band jag hade startat och resor jag hade gjort. Damnit det verkar ju rätt kul att uppfylla fyllelöftena, får kanske börja med det.


Så upp till kamp och respektera ditt eget ord och bli en bättre människa!
Fan vad pretentiöst det här blev. Jaja har väl inte alltid hållit mitt ord själv men ändå :).

Rekord att slå

Tänkte på en sak. Alltså Guiness rekordbok kommer  ju ut varje år. Tänk om man skulle ta ett av de 10 000 rekorden som finns måste man då vänta tills nästa år för att vara med i boken? Eller får man inte ta några rekord det året boken kommer ut?

Femhunka till barnet

Jag tänkte om man nu ska få barn, lägger man undan en femhundring i taxipengar då? Alltså får man ungen runt löning är det ju lugnt. Men om den föds typ den 20:e kan det ju vara svårt att ta sig till BB. Eller får man åka gratis taxi? För ambulansen hinner man ju inte direkt vänta på om det är akut. 


Blåjeans?

Igår när vi satt och väntade på pizzor kom denna frågeställning upp. Vissa hävdade att om bara jeansen var tillräckligt ljusa oavsett färg så ska det kallas ljusa jeans utan färgbenämning. Vad gränsen går mellan blåjeans eller blåa jeans och de ljusa jeansen är inte klarlagd från mina opponenters sida. Jag tycker däremot att man bör beskriva och kalla jeansen utefter färg, ljushetsgrad, märket och trashighet etc. Dessa benämningar kan dock bli lite långrandiga om man ofta pratar om sina jeans vilket fåfänga personer har en tendens att göra. Därför kan en kompromiss för dessa nås genom att begränsa antalet beskrivande faktorer till ljushetsgrad och färg. Det var ändå rätt så länge sen som det kom ljusa jeans i andra färger än blått. Fan vilket tråkigt inlägg men vissa saker måste göras :).
/han med halvljusrödgrönrutigasöndertvättadeutsvängdabootcutLeejeans.

Språk

Satt och tänkte på en sak. Den engelskan jag fick lära mig på gymnasiet skulle ge mig fett med spö. Tänk om jag skulle åka till Londons förorter och snacka som Tony Blair.

Cause I am dansbander yes I am

Lars Görans, Kurt Eriks, Sven Ingvars och en hel drös med andra lagom käcka dubbelnamn har förgyllt den svenska musikscenen för 40- plussare utan musiksinne under flera generationer. Såpass mycket att man instiftat en dag till Dansbandens ära. Hör och häpna, denna dag är idag!!! Så nu vill jag att ni tar någon hårt ihand så går vi tillsammans in i dansbandslandet och shakar, snurrar och leder som det inte fanns någon morgondag.



Man har ju själv varit analfabet...

Imorgon (måndag 8 sept) är det Internationella läskunnighetsdagen, dagen då man ska uppmärksamma alla analfabeter som finns i hela världen. Tycker det är skitbra! Speciellt då man en gång i tiden själv varit analfabet. När jag var 6 år så läste min kompis David allt för mig. Han hade passat på att lära sig det innan skolan börjat och jag tyckte att han var den smartaste personen jag kände. Förutom att läsa så kunde han också finska som jag fortfarande tycker verkar svårt. Det är nog bland de viktigaste kunskaper jag har så jag tycker precis som FN att alla borde få den.

/ Tärning

Fan va Internet förstör det sociala

För ca två veckor sedan slutade Internet att fungera bland alla Skövdes studenter. Det var precis när de flesta hade kommit tillbaka från sommarlovet. Medans Internet var nere började folk att ringa för att de inte hade nåt att göra hemma. Det blev en massa schysst häng och t o m lite mer och djupare konversationer för att ingen kunde gå till datorn och visa youtubeklipp. Sen kom Internet tillbaka och då blev allt som vanligt igen. Inbillar mig att livet var mer socialt förr....men man hade nog kontakt med färre då så samtidigt inte.. hmmm..

Big Girl (You Are Beautiful)

Alltså finns det inget bra sätt att bli av med lusten efter att köpa snabbmat eller godis, bullar och kakor? Jag spenderar ju för fan tusentals kronor på det här. Det händer inget med vikten. Den föblir orörd men det är ju inte värt det riktigt.


Swazilandlimerick i utbildande syfte

En huvudstadsbo från Mbabane
svängde sin rödblåa fane.
Han var ett geni.
Fick emalangeni. (valutan)
När han sålde sin själ till sin bane. 

Varför Generation Y?

Finns kanske någon som läser detta och undrar varifrån namnet Generation Y kommer ifrån så jag börjar med att citera wikipedia:

Defined demographically

Generation Y is the generation following Generation X, especially people born in western culture from 1982 (Millenials) to the mid-1990s. The generation is also alternatively defined as the children of the Baby Boomer generation. People born in the early 1990s are sometimes lumped into Generation Z (though the majority opinion begins this generation around 1996),[citation needed] however the main Generation Y cohort consists of those born in the mid to late 1980s.

Defined sociographically

Generation Y, like other generations, was shaped by the events, leaders, developments and trends of its time.[4] The rise of instant communication technologies made possible through use of the internet, such as email, texting, and IM and new media used through websites like YouTube and social networking sites, may explain Generation Y's reputation for being peer oriented and for seeking instant gratification. This trend of communication is continuing into Generation Z.

Jag länkar också ett par artiklar:
http://sydsvenskan.se/kropp/article58041.ece
http://www.barometern.se/bonus/nu-kommer-generation-y---smarta-och-uppkopplade(61555).gm
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_813843.svd



Läs och skapa er en egen uppfattning!
// Herr Tärning


Swaziland

Om jag minns rätt så tror jag att Swaziland är en absolut monarki belägen i södra Afrika. Landet tror jag gränsar till Moçambique och Sydafrika. Monarkin sägs vara en av de äldsta i Afrika. De blev ett protekorat till Storbritannien  på slutet av 1800-talet.  Det pågår en kamp för större demokratiska rättigheter, främst bedrivs denna fajt av studenter och arbetare.
/Mr Nåvitol



Katten Macintosh

Inte var det länge sedan Macintosh banade väg för 90-talets IT revolution, sen i slutet föll den i glömska och då var det en fråga om konkurs, dens image putsades om och omdesignades till en gigant i datorvärlden, Ipod, Macbook och Imacen skapade en teknisk revolution som satte dem högt i kurs och för att återkoppla detta till myten om katten med nio liv vill jag berätta en historia om en macbook och en fin polerad yta som min systers katt har gått omkring på, aldrig har svärorden varit mer, katten macintosh överlevde men till vilket pris, repor som får ens ögon att svida.



Mvh,
Jeeves and Wooster.

Okänd fest

Varför ska det alltid kännas som om man blir iakttagen eller analyserad när man är på en fest där man egentligen inte känner någon kotte så värst bra. Alltså att festa med ett antal okända är inte samma grej som när man festar med sina närmaste vänner. Dyker man upp på en fest där man inte känner nån så börjar tio av tio fall med att man skakar hand med ett antal okända och aldrig kommer ihåg deras namn. Man sjunker ner i ett hörn eller försöker hitta en ledig plats. Om det inte finns någon ledig plats så försöker man få sina kompisar som man kom dit med att följa med ut och röka fast man inte röker. Varför ska det vara så här? Varför kan man inte bara dra ett skämt och bli en i gänget på direkten utan att behöva vara den som blir iaktagen. Varför ska man stå där i ett hörn och börja tycka att det börjar bli lite pinsamt att bara stå där efter man har pressenterat sig som typ Herr dum.

SMS en förträfflig uppfinning

Tänk vad SMS är bra egentligen. Du slipper snacka  skit med  uselt folk du inte vill prata med och meddelandet går fram. Heja SMSet!!! Sluta Messa Snälla kan jag ge er på andra laget gratis. Ni kan behöva tunga argument för att slå tillbaka mot T9ans attack mot den verbala kommunikationen.

Skogens dag

Faaaaaaan!!!! Jag missade att fira skogens dag igår, istället för att hedra skogens närvaro på vår planet var jag på en maskerad  och söp jag ner mig  på vodka som en gammal rysk diktator och sjöng sovjetiska kampsånger.  Istället för detta olämpliga beteende borde jag klätt ut mig till skogsmulle gått ut i skogen för att utforska naturens eget skafferi till toner av "änglamarken", "älgarna demonstrerar" eller varför inte klassikern "jag vill bo i en svamp". Kanske koka en kopp granbarrste över öppen eld samtidigt som den tidigare infångade grävlingen snurras i sakta mak alldeles brevid för att i sinom tid få alldeles rätt mörhet. Därefter konsumeras allt detta tillsammans med nyplockade svampar av alla de slag för att sedan somna till skogens symfoni av tysthet.


Men nu blev det inte så och det finns inget försvar för att inte fira skogens dag så det får vi ta igen med råge när andra viktiga dagar ska celebreras. Ni som vill följa vår framfart och kanske ligga steget före kan kolla kalendern på www.multiculti.se.
/peace out

Jag hatar verkligen sms

Kan inte folk i min omgivning fatta att jag hatar att skicka SMS. RING! Jag ska helt enkelt slutat svara på sms, numer tar jag bara emot samtal. Det känns jävligt hett just nu. Följande svar får de som skickar sms till mig: Hej! Jag har slutat svara på sms. Ring om du vill nått.

RSS 2.0