Facebook

Är inte facebook det bästa som finns? Det känns helt naturligt att ha facebook som en del i livet. Där kan man ju beklaga sig om man är ledsen, skryta när man fått högre lön, visa att man skaffat sig en livskamrat (eller dumpat en livskamrat). Man kan låta alla veta vad man gör och bara vänta på att reaktionerna ska strömma in.

Facebook ger en full kontroll på läget. Allt det senaste skvallret finns bara några klick bort. Att kunna följa allas liv via nätet gör ju att man slipper ringa sina bekanta (eller inte behöver må dåligt om man inte ringer), man läggar bara iväg några rader på ”the Wall”. Det är så enkelt att vara social med de man känner både lite och mycket. Och man har alltid några sekunder extra att tänka efter vad man har att säga.

Och alla underbara funktionerna! Poke! Helt fantastiskt att kunna ge vem som helst en ”poke”och så småningom får man en ”poke” tillbaka. Nördigt? Det skulle vara ännu roligare om alla gick runt och ”pokade” varandra på riktigt. Poke åt folket. Eller puff som det nuförtiden kallas på den svenska versionen. Försvenskningen är bland det kassaste facebookfolket hittat på. Totalt värdelöst och fult så att man nästan skäms för det svenska språket. ”XX har gett dig en puff”. Haha.

Även om facebook nu är det bästa som finns så finns det givetvis förbättringsmöjligheter. Något som definitivt saknas är att kunna i likhet till ”Friends”-listan ha en lista med ovänner eller kanske till och med fiender.

Då kan man mingla  bland folket och jämföra:

”Ni har 18 gemensamma ovänner”

Vilket kan föra samman personer helt oväntat.

Om man tänker efter så är alla dina facebookvänner lika mycket eller lite vänner. Alla är på samma nivå. Är det det de kallar för jämlikhet? Det kan ju ses som jämlikhet men det är ju i slutändan väldigt orättvist. Lite poängsystem skulle sitta fint. Då vet ens vänner också hur det ligger till så att man inte får felaktiga tankar om vänskapen och man behöver inte komma med undanflykter om man inte har lust att göra något med någon.

Puff på er!


RSS 2.0