Kniven mot strupen

Nuförtiden är det populärt med matlagningsprogram, tidigare var det inredning som var hett men nu ska alla skolas till att kunna laga god mat (i vissa fall även hälsosamt). Det senaste jag har fastnat lite för är programmet kniven mot strupen där kocken i Gordon Ramsey anda sågar stackars kockar och restauranger vid fotknölarna. Fast jag måste säga med all rätt. Det är inte allt för trevligt att få mat som smakar skit och bara är uppvärmda halvfabrikat. Det mest intressanta är att ingen klagar och att svensken (i detta fall) mumsar i sig vad som helst och "tycker" att maten var "jättegod" när personalen på restaurangen frågar om hur maten var. På senare tid har jag tänkt mycket på att börja våga vara ärlig och ta upp frågan när maten suger. Idag var jag på en restaurang (Pizzeria) som såg ganska trevlig ut. Vi beställde varsin pizza och satte oss och käkade lite pizzasallad medan vi väntade på pizzorna. Jag noterade ett tidningsurklipp där det stod något i stil med "Godaste pizzorna i stan" vilket kändes finfint. Magen kurrade och jag såg fram emot att tugga i mig stans godaste pizza. Jävlar vad gott det skulle bli. Dumt att förvänta mig så mycket, jag vet men så var det.

Pizzorna kom in och redan då blev jag lite misstänksam. Vit geggig sparris som förmodligen var konserverad. Pölar med spenatmos och var peston som utlovats på ena pizzan. Ok... ingen fröjd för ögat men det var ju inte stans snyggaste pizzor det handlade om utan den godaste. Bet gick jag där också. Pizzorna var tämligen smaklösa. Hungrig som jag var petade jag i mig pizzan och tänkte att denna gång ska jag vara ärlig när dom frågar. Dock han min flickvän lämna bordet och skötte detta åt mig (fast jag är övertygad om att jag hade sagt samma som hon sa).
Killen i kassan bad så mycket om ursäkt för de smaklösa pizzorna och bjöd på drickorna (vilka jag trodde ingick när vi beställde pizzorna). Han berättade att kocken hade varit ute kvällen innan och var väldigt trött. Så därför måsta det blivit något fel i tillverkningen av våra pizzor. Skönt med avslappnad personal men någonstans kanske man ska dra en gräns, allt ska man kanske inte berätta för kunden. Men framförallt ska man kanske inte gå till jobbet bakis även om man kan komma undan med det. Vem vet vad han glömde eller råkade göra i sin bakishet. Det vill jag inte ens spekulera här.

Tycker dock att det alla borde klaga när pizzan är kass eller om servicen är dålig.

 


Är inte skidskytte en konstig sport?

Det finns ju många konstiga sporter men skidskytte är ju en av de populärare vintersporterna. Jag menar skulle vi inte kunna göra samma grej med löpning, att när de kommit fram till första etappen så ska de skjuta tre straffar med en fotboll eller kasta tre spjut så långt de kan.. Man skulle kunna ha väldigt kul om man ska hitta på sporter där man blandar två moment som inte har med varandra att göra. höjdhopp och bowling, stavhopp med kula, basket och ishockey, listan kan göras lång..


tumme upp och tumme ner

På Internet, särskilt facebook, men även andra sidor som DN och Aftonbladet så har man funktionen att man kan ge en tumme upp åt det som skrivs. En tumme upp ses som något possitivt, man stödjer ju det som skrivs. De vill däremot inte tillåta att det finns en tumme ner för att de troligen ser tummen ner som något negativt. Det jag funderat på är om tummen ner alltid är negativ och jag har nog kommit fram till att den inte är det. Visst är det ett ett tecken på att det är dåligt, men det betyder inte att den är negativ. I grammatiken skulle det bara vara ett negativt adjektiv eller adverb men det är ju inte negativt i sig att vara negativ mot något dåligt. Om jag skriver "Idag dog min fisk" och någon trycker tumme ner för det så är ju det faktiskt stödjande. Om någon skulle trycka tumme upp så skulle det ju uppfattas negativt. För Aftonbladet så handlar det iof om rekommendationer för artiklar så det är ju inte samma sak, men jag tror ändå på det possitiva i en tumme ner.




Den här tummen kanske inte skulle va lika possitiv :)


Om 100 år..

När jag tänkte på att vi idag lever på 10-talet började jag undra vad de kommer säga om vår tid om 100 år. Folk skulle kunna säga såhär:

Troligt
1. "Det var på den tiden folk fortfarande dog av cancer och HIV"
2. "På den tiden marknadsförde man sina produkter som ekologiska som ändå höll lägre standard än dagens krav"
3. "En glass kostade bara 15 kr"
4. "Man styrde sina bilar helt själv på den tiden"
5. "Det fanns bara 6 miljarder invånare"
6. "Människor led av stress för att de var tvugna att arbeta mer än 4 timmar per dag"
7. "Sverige hade fortfarande monarki på den tiden"

Kanske
8. "Man var tvungen att lära sig saker genom att läsa analogt"
9. "Det var innan bosättningen på månen"
10. "Det var innan klimatkriget (ä.k. tredje världskriget)"

Antagligen inte
11. "Hammarby hade aldrig vunnit Championes league på den tiden som de gör nu för tiden varje år"

Förhoppningsvis inte
12. "Björn Ranelid utnämndes till man of the century"



RSS 2.0