Kniven mot strupen

Nuförtiden är det populärt med matlagningsprogram, tidigare var det inredning som var hett men nu ska alla skolas till att kunna laga god mat (i vissa fall även hälsosamt). Det senaste jag har fastnat lite för är programmet kniven mot strupen där kocken i Gordon Ramsey anda sågar stackars kockar och restauranger vid fotknölarna. Fast jag måste säga med all rätt. Det är inte allt för trevligt att få mat som smakar skit och bara är uppvärmda halvfabrikat. Det mest intressanta är att ingen klagar och att svensken (i detta fall) mumsar i sig vad som helst och "tycker" att maten var "jättegod" när personalen på restaurangen frågar om hur maten var. På senare tid har jag tänkt mycket på att börja våga vara ärlig och ta upp frågan när maten suger. Idag var jag på en restaurang (Pizzeria) som såg ganska trevlig ut. Vi beställde varsin pizza och satte oss och käkade lite pizzasallad medan vi väntade på pizzorna. Jag noterade ett tidningsurklipp där det stod något i stil med "Godaste pizzorna i stan" vilket kändes finfint. Magen kurrade och jag såg fram emot att tugga i mig stans godaste pizza. Jävlar vad gott det skulle bli. Dumt att förvänta mig så mycket, jag vet men så var det.

Pizzorna kom in och redan då blev jag lite misstänksam. Vit geggig sparris som förmodligen var konserverad. Pölar med spenatmos och var peston som utlovats på ena pizzan. Ok... ingen fröjd för ögat men det var ju inte stans snyggaste pizzor det handlade om utan den godaste. Bet gick jag där också. Pizzorna var tämligen smaklösa. Hungrig som jag var petade jag i mig pizzan och tänkte att denna gång ska jag vara ärlig när dom frågar. Dock han min flickvän lämna bordet och skötte detta åt mig (fast jag är övertygad om att jag hade sagt samma som hon sa).
Killen i kassan bad så mycket om ursäkt för de smaklösa pizzorna och bjöd på drickorna (vilka jag trodde ingick när vi beställde pizzorna). Han berättade att kocken hade varit ute kvällen innan och var väldigt trött. Så därför måsta det blivit något fel i tillverkningen av våra pizzor. Skönt med avslappnad personal men någonstans kanske man ska dra en gräns, allt ska man kanske inte berätta för kunden. Men framförallt ska man kanske inte gå till jobbet bakis även om man kan komma undan med det. Vem vet vad han glömde eller råkade göra i sin bakishet. Det vill jag inte ens spekulera här.

Tycker dock att det alla borde klaga när pizzan är kass eller om servicen är dålig.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0